Historiek

WVCB vzw is opgericht in 1960 en heeft een rijk verleden in diagnostiek bij niet-schoolgaande personen met een (vermoeden van) beperking.

Na een belangrijke organisatieontwikkeling in 2014 werd een doorstart gemaakt met de deelwerkingen die binnen zorgdiagnostiek te kaderen vallen.

DIASS werd in 2006 als project van bepaalde duur boven de doopvont gehouden. In 2007 vonden de eerste diagnostische trajecten plaats. Het is gegroeid uit het samenwerkingsverband ASSEN en kreeg initieel financiële steun van Provincie West-Vlaanderen.
De blijvende nood aan kwaliteitsvol, laagdrempelig onderzoek ASS bij volwassenen, leidde uiteindelijk tot structurele verankering binnen de werking van WVCB vzw.

Sinds 2014 kan WVCB rekenen op de Vlaamse Overheid voor onontbeerlijke financiële steun.

Inhoudelijk is DIASS intussen verder gegroeid tot DIASS+, waarbij we naast onderzoek naar ASS als initiële vraag, ook onderzoek doen naar andere complexe neurobiologische ontwikkelingsstoornissen die voor beperkingen zorgen op een of meerdere levensdomeinen.
Het accent blijft desalniettemin op (vermoeden) ASS als initiële vraag liggen, we hanteren echter bij ieder onderzoek een differentiaal-diagnostische bril.

Deze site maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u de browserinstellingen niet wijzigt, gaat u ermee akkoord. Learn more

I understand

De website maakt gebruik van zogenaamde "cookies". Dit zijn kleine informatiebestanden die automatisch bewaard worden op de harde schijf van uw computer.

Deze informatie wordt bij elk bezoek teruggestuurd naar de beheerder van de website en laat toe de toegang tot de site en de navigatie te vergemakkelijken en sneller en efficiënter te laten verlopen.

Wilt u ons een financieel duwtje in de rug geven? Vrijblijvend ons rekeningnummer: IBAN BE90 4600 8038 3132 (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar)
maatschappelijke zetel: Spoelstraat 19, 8800 Roeselare - ondernemingsnummer: 0411.021.563 - RPR Gent, Afdeling Kortrijk

WVCB vindt jouw privacy belangrijk.  Lees hier onze disclaimer/privacy verklaring en privacy verklaring voor sollicitanten